Dieta Orkiszowa Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu
Orkisz w smaku przypomina orzechy i zawiera składniki nie znajdowane w zwykłej pszenicy, które w ciele działają jak antyutleniacze. Jest także bardzo bogaty w minerały, aminokwasy, nasycone kwasy tłuszczowe, witaminę B, żelazo i białko.
  • Dieta Orkiszowa powoduje spadek poziomu cholesterolu we krwi
  • Jedząc ziarna Orkiszu diabetycy mogą (po koniecznej konsultacji z lekarzem ) zażywać znacznie mniej insuliny
  • Kleiki Orkiszowe sprawdzają się najlepiej u osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi oraz u diabetyków
  • Ziarna Orkiszu przyspieszają przemianę materii, podczas gdy mąka Orkiszowa raczej ją spowalnia
  • Zupa ( kleik ) z Orkiszu dla chorych na biegunkę i po świeżo przebytej operacji
  • Ziarna Orkiszu zapobiegają powstawaniu kamieni żółciowych Orkisz szybko powoduje pozostające na długo uczucie nasycenia
  • Orkisz może stać się wspaniałym wypełnieniem poduszek, materacy itp. poprawiając krążenie i pomagając przy wzmożonym napięciu, bólach reumatycznych lub też przy problemach ze snem.
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
© 2024 PSPE - Podlaska Spółdzielnia Producentów Ekologicznych NATURA :: Joomla! i Joomla! IE jest Wolnym Oprogramowaniem wydanym na licencji GNU/GPL.